Jasper Van Essen

Jasper Van Essen adoptie MadonnaAfgelopen zondag werd in een kartonnen doos een pasgeboren baby gevonden. Dit gebeurde in het station van Essen, vlakbij de grens met Nederland. Onderzoekers hebben de identiteit van de ouders nog niet kunnen achterhalen, maar vermoeden dat het gaat om iemand uit Nederland.

Volgens een kinderarts maakt het jongetje het goed. De burgemeester van Essen is ondertussen het kind gaan aangegeven bij de burgerlijke stand. De baby van amper een week oud kreeg als voornaam Jasper, naar politieofficier Marc Jaspers die het onderzoek leidt; waar men inspiratie voor de achternaam haalde is momenteel nog een groot raadsel.

Verschillende Vlaamse adoptiecentra kregen ondertussen al tientallen aanbiedingen van gezinnen die zich over de jongen willen ontfermen. Ook uit het buitenland was er reeds een oproep, van ene Esther. Voorlopig is een Essense oma aangesteld als voogd van Jasper. Wat de jeugdrechter daarna zal beslissen is nog onduidelijk, maar ik hoop alvast dat de kleine vondeling een warm thuis mag vinden tegen de kerst.
Een reactie posten

Google+ Badge