Eurovisiesongfestival 2006

Volgende week vrijdag is het weer zover: de jaarlijkse hoogmis van de muzikale wansmaak, ook wel het Eurovision Song Contest genoemd. Locatie voor dit altijd hilarische gebeuren is dit jaar de Griekse hoofdstad Athene. Het is was immers Griekenland dat vorig jaar won, met de exotisch aandoende Elena Eendagsvliegos Paparizou.

Net als vorig jaar zijn er wat wijzigingen aangebracht aan het klassieke liedjesschema. In tegenstelling tot vroeger verloopt de wedstrijd in twee rondes in plaats van één. Op donderdag 18 mei is de halve finale, waarin de losers van vorig jaar een plaatsje kunnen verzilveren in de finale, die volgt op zaterdag 20 mei. Twee heerlijke avonden Eurosong dus, om nog meer lieve kindertjes voor de rest van hun leven te kunnen traumatiseren. Begin er alvast op tijd aan met deze heerlijke WMA'tjes. Gelukkig duren ze slechts 30 seconden..
Iemand een idee welk land minder punten dan België zal halen? Of misschien zelfs een tip voor wat betreft de mogelijke winnaar? Mijn maximum aantal punten gaan alvast naar Duitsland. Lekker folkloristisch, zo'n typisch Duitse country 'n' western muziek. Yihaa!

Google+ Badge