Syriana (2005)

Net als Traffic (2000) is ook 'Syriana' een film van Stephen Gaghan. Net als bij 'Crash', Lost, en 24 mag je je dus verwachten aan verschillende door elkaar lopende verhaallijnen, die doorheen de film samenvloeien, en zo een globaal beeld te tonen. Het verhaal volgen valt wel mee, zolang je maar blijft opletten en je verstand gebruikt.

Syriana (2005)Onderwerp van de film is de wijze waarop de Verenigde Staten het regeringsbeleid van een fictief olierijk emiraat in het Midden-Oosten tracht te beïnvloeden. George Clooney speelt een CIA-agent en Matt Damon een financieel analyst. Bedreigingen, corruptie, broedermoord, het komt allemaal aan bod. Sommige momenten zijn iets minder fraai, bijvoorbeeld wanneer de vingernagels van Clooney een tang tegenkomen.

Volgens mij is deze film niet geschikt voor mensen die zich totaal niet interesseren voor de actualiteit. Zelf heb ik er wel weer enkele nieuwe gedachtengangen uit kunnen halen. Heel boeiend, vind ik. En ergens zit er ongetwijfeld een grond van waarheid in.

+ Officiële site
+ Trailer
+ IMDB
Een reactie posten

Google+ Badge