Brokeback Mountain (2005)

Brokeback MountainHet was ondertussen alweer een tijdje geleden sinds we nog eens een nieuwe, goede bioscoopfilm zagen. Daar waren we het gisterenavond allebei mee eens. Slachtoffer van de avond was Brokeback Mountain, de laatste creatie van de Taiwanese/Chinese regisseur Ang Lee, naar een kortverhaal van E. Annie Proulx.

Heath Ledger en Jake Gyllenhaal spelen twee cowboys (zeg maar gewoon schaapherder) die tijdens een mooie sixties-zomer samenwerken in de verlaten bergen van landelijk Amerika. De twee kerels leren elkaar op die berg wat beter kennen (foto NSFW), maar hun relatie blijkt onacceptabel en onmogelijk. Doorheen ze jaren gaan ze ieder hun eigen weg, stichten zelfs een gezin, maar hun gevoelens voor elkaar leven nog steeds voort.

Alhoewel de ondertitel claimt dat "love is a force of nature", moet ik eerlijk toegeven dat er niet zoveel liefde bij kwam kijken, in dat kleine tentje tussen de bareback mountains. Wat deze film je wél doet ervaren is een ontzettend gevoel van eenzaamheid. Eenzaam, in de zin van: hopeloos verlangen om bij een onbereikbare andere te zijn. Vooral Ledges laat je met een ontzettend leeg gevoel achter. We waren er achteraf toch niet goed van.
Een reactie posten

Google+ Badge