De Wereld, fotografie van Enrico Lavagno

'The World Flying high', by Enrico Lavagno, 2005De 'tegoedbon' die ik vorige week van lief kreeg werd dit weekend omgeruild voor een gloednieuw fotoboek. Op het verlanglijstje stond de verzameling van '50 jaar World Press Photo', maar toen ik het vasthield viel dat boek geweldig tegen: kleiner dan een pocket, met nog kleinere afbeeldingen. Gelukkig lag vlak ernaast een veel interessanter, mooier en dikker boek, voor praktisch dezelfde prijs.

'Luchtfoto's van de Wereld' van Enrico Lavagno bevat "640 pagina's met 550 adembenemende kleurenfoto's van landschappen, steden, bergen en overweldigende vergezichten - van het Toscaanse platteland in Italië naar de rijstvelden van Bali en van de zandduinen in de Sahara naar de tempel van Wat Phra That Doi Suthep in Thailand." Oma was ontzettend onder de indruk toen we er gisterenavond door bladerden.

Alle afbeeldingen zijn uitgevoerd in panoramaformaat, waardoor je in mijn ogen écht waar krijgt voor je geld. De nederlandstalige versie uitgegeven door Veltman Uitgevers krijg je al voor € 19,95. Omgerekend is dat slecht anderhalve eurocent per foto.

ISBN: 90 5920 435 2
Een reactie posten

Google+ Badge