Neveneffecten

Vorige week blijkbaar de eerste aflevering gemist, maar vanavond ben ik van plan toch eens te kijken naar Neveneffecten (Canvas, 22u20). Rond de zoektocht van Guido van Haezelbeke en zijn team naar de bron van de E40 lopen nu al de hele week korte stukjes, wat me ontzettend benieuwd maakt naar het eindresultaat.

Het hoofdthema van de reeks is vreemd genoeg 175 jaar België. Volgens de korte programmabeschrijving is het "hoog tijd dat u uw eigen land leert kennen. Het jonge geweld van Neveneffecten helpt u daarbij. Zij ontrafelen enkele onopgeloste Belgische mysteries."

Zijn er dan - behalve buitenechtelijke kinderen aan het hof, de bende van Nijvel, roze balletten, of gesjoemel in de politiek - dan nog meer onopgeloste mysteries in een land van slechts 32.545 km²? Blijkbaar wel: onopgeloste vragen als "waar ontspringt de E40, wat zijn de saaiste dieren en wat verbindt Gent met het oude Egypte?"

Hopelijk maken Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Koen De Poorter en Jelle De Beule er iets grappigs van, want de meningen op hun forum zijn niet allemaal even positief. We zullen wel zien, vanavond.
Een reactie posten

Google+ Badge