Into the Blue (2005)

Vorige week ging de Euroscoop, een nieuw filmcomplex in Genk, voor het eerst open. Gisterenavond zijn we eens langsgeweest, om een filmpje mee te pikken. Makkelijk te bereiken, zo vlak langs de autosnelweg E314, en de oude mijngebouwen stralen nog steeds geschiedenis uit. Alleen aan de afwerking buiten moeten ze nog wat werken, want niemand loopt graag stukken door de modder.

Binnen bleef het gelukkig droog, al kan je dat voor de film zelf niet zeggen. Into the Blue gaat over jonge schatzoekers in het Caraïbisch gebied, met hoofdrollen voor Paul Walker en Jessica Alba. Zij vinden samen met twee vrienden een oud scheepswrak. De problemen beginnen echter wanneer er verderop ook een neergestort drugsvliegtuig blijkt te liggen.

Al bij al een middelmatige film met een voorspelbaar verhaal. Wie spanning zoekt zit hier volgens mij niet meteen op z'n plaats. Wél de moeite zijn de beelden van de Bahamas, de mooie glooiende heuvellandschappen en vooral de onderwaterwereld. Huug zou er zich ongetwijfeld kunnen uitleven.

Post Scriptum: Terwijl ik in de filmhal wat rondliep zag ik in een hoekje de affiche van The Chronicles of Narnia hangen, een fantasty film bij ons pas op 21 december uitkomt, over het magische land Narnia. Als basis dienen de boeken van C.S. Lewis.
Een reactie posten

Google+ Badge