De autorijschool

Het is ondertussen al meer dan 6 maanden geleden maar ik moest nog 2 bijkomende uren met de rijschool op pad. Op mijn voorlopig rijbewijs staat nu dat "de kandidaat na de afgifte van dit document [bevestigt dat hij] twee uur praktische lessen gevolgd heeft."

Om half elf vertrokken we met hun nieuwste wagen, een Alfa-Romeo, die vers van de fabriek kwam. Toch eventjes wennen, zo'n splinternieuwe diesel. Zeker als je maandenlang met een oude benzine hebt mogen oefenen.
In ieder geval, het autorijden kon wat vlotter maar ging niet slecht volgens de instructeur. Enkele keren vergeten over mijn schouder te kijken, en wat meer uiterst rechts rijden waren zijn raadgevingen.

Toen we over een stukje snelweg reden werd het wel even spannend. Omdat ik een vrachtwagen niet snel genoeg inhaalde gaf de instructeur wat extra gas. Die vrachtwagen waren we gauw voorbij, maar de wagen versnelde nog steeds. Ik kwam niet aan het gaspedaal, de instructeur ook niet. Hij raakte een beetje in paniek en trok het stuur naar zich toe. Jezus, wat een rotvaart! Gelukkig vertraagden we opeens terug. Blijkbaar had het gaspedaal eventjes vastgezeten.

Voor de verdere duur van de les zat ik toch niet zo gemakkelijk. Wie weet wat er nog allemaal scheelt aan die wagen; straks geen remmen meer misschien? Brrr.. De komende maand nog wat intensiever oefenen en dan is het E-Day.
Een reactie posten

Google+ Badge