Trackback

[12:13 AM] Haloscan commenting and trackback have been added to this blog.
Zoals nu zichtbaar zou moeten zijn staat er vanaf heden onderaan iedere post, naast Commentaar Reageer , het knopje Trackback. Heel erg mooi allemaal, maar wat is dat eigenlijk? En wat heb ik eraan?

TrackBack is een weblog-mechanisme dat aangeeft welke andere weblogs of websites dit artikel citeerden, er zich op inspireerden of ernaar verwezen. Sommige weblog-software laat verwijzers toe om hun log zelf toe te voegen aan de trackback-lijst. Op die manier weten lezers van weblog A dat er op weblog B een mogelijk interessant bericht staat. Trackback is dus een manier van reageren op een posting op een ander weblog, anders dan via de reguliere reactiepanelen. Het signaal dat weblog A naar weblog B stuurt, wordt ook wel een Trackback-ping genoemd.

De systematiek achter Trackback is ontwikkeld door de makers van Movable Type, een weblogsysteem. Via Trackback wordt een korte samenvatting van de posting op weblog A verstuurd naar weblog B. Die samenvatting bestaat in de regel uit de titel van de posting, het internetadres en de naam van de verzendende weblog.
Een reactie posten

Google+ Badge