Flint and Stones: leven in de steentijd

Eén tentoonstelling over drie thema's. Een team wetenschappers en vormgevers reconstrueerde een prehistorische kampplaats. Een levensgroot en realistisch diorama toont de mensen uit de steentijd in hun natuurlijke omgeving.
In een tweede deel van de tentoonstelling komt u te weten hoe zo'n studie eruitziet. Hier leert u hoe archeologen, onder meer via boringen of luchtfotografie, weten waar ze wat moeten gaan zoeken.
In een derde deel worden de prehistorische vondsten in Vlaams-Brabant tentoongesteld. Als primeur kan u de vondsten van de recent opgegraven ijzertijdnederzetting van het Grijpenveld in Tienen bewonderen.
Binnen anderhalve week ga ik eens een kijkje nemen op de tentoonstelling "Flint and Stones" in het provinciehuis van Vlaams-Brabant. De Prehistorie is nu niet meteen mijn favoriete periode maar omdat een van mijn vrienden daar de komende weken zal werken wil ik toch wel eens een bezoekje brengen. Je kunt altijd nog wel iets bijleren.

Meer informatie: De tentoonstelling loopt van 13 oktober tot 15 november in het Provinciehuis Vlaams-brabant, Provincieplein 1, Leuven. Het bezoek is gratis. Er is een speciaal programmma voor scholen voorzien. Info en reservering: 016/80.57.43 en 016/26.76.10. De officiële brochure download je hier (pdf).
Een reactie posten

Google+ Badge